4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Pomazánka z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou stran a necháme chvíli vypotit. Pak kolečka osušíme ubrouskem a na pánvi na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, oloupaný a prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut. K tomu přidáme slupky zbavený lilek, dochutíme chilli, pepřem, citronovou šťávou a soli. Vše promícháme a mažeme na opečené tousty.


 


RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...